Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ



   Σπ. Ταλιαδούρος: «Τη λήψη θεσμικών μέτρων κυρίως στον τομέα της παιδείας για τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας»

  Ο Βουλευτής Καρδίτσας και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, ζητά τη λήψη θεσμικών μέτρων, κυρίως στον τομέα της παιδείας, για την στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας (γονείς και παιδιά), που αποτελεί τη μοναδική ελπίδα της πατρίδας μας που αντιμετωπίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια.
Ειδικότερα, η ερώτηση του κ. Ταλιαδούρου έχει ως εξής:
«Το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Βασική λύση για την επίλυσή του αποτελεί η στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να εξετασθεί η υιοθέτηση από την πολιτεία θεσμικών μέτρων, τα οποία θα στηρίζουν και θα ενισχύουν την τρίτεκνη οικογένεια, όπως είναι τα εξής:
-Οι εκπαιδευτικοί τρίτεκνοι που διορίζονται με κανονικό διορισμό να μπορούν να λάβουν απόσπαση για οικογενειακούς λόγους κατά προτεραιότητα, όπως και οι πολύτεκνοι. Να μπορούν οι τρίτεκνοι να τοποθετούνται σε περιοχή της πρώτης προτίμησής τους κατά το διορισμό τους για λόγους οικονομικούς και οικογενειακούς.
-Να εντάσσονται και οι τρίτεκνοι με το ίδιο ποσοστό στον πίνακα προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων κατά απόλυτη προτεραιότητα, όπως και οι πολύτεκνοι.
-Παροχή στεγαστικού επιδόματος υπό προϋποθέσεις εισοδηματικές, αλλά κατά προτεραιότητα στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
-Εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές και σχολές αστυνομίας και ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού τριτέκνων με ποσοστό εξομοιωμένο με αυτό των πολυτέκνων.
-Να φιλοξενούνται οι τρίτεκνοι σε φοιτητικές εστίες και να σιτίζονται στις φοιτητικές λέσχες, χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια.
Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να εξετάσει τη δυνατότητα υιοθέτησης των ως άνω μέτρων, με σκοπό τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας, ως μέσο για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου