Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κα ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΙΤΕΚΝΙΑΚΑ ΝΕΑ
   Συνεχίζονται οι επαφές του συλλόγου Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας με φορείς, πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα του νομού.
   Αυτή τη φορά αντιπροσωπεία του συλλόγου αποτελούμενη από τον πρόεδρο Θόδωρο Θεοδωρόπουλο και τον αντιπρόεδρο και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Θόδωρο Κοντό, συναντήθηκε με την βουλευτή κα Ασημίνα Σκόνδρα.
  Αφορμή για την συνάντηση υπήρξε η συμμετοχή της κας Σκόνδρα ως μέλους της «Διαρκούς  Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου».

    Αυτές τις μέρες θα υποβληθεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Μεταφορών (Νόμος 2963/2001.
   Οι τρίτεκνοι μέσω της Ομοσπονδίας ζητούν να συμπλήρωθεί η παρ.7 του άρθρου 10 ως εξής:
    7.   Στον προϋπολογισμό κάθε αρμόδιου Υπουργείου, εγγράφονται πιστώσεις για την καταβολή της δαπάνης που προκαλείται στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, από τη δωρεάν μεταφορά ή με μειωμένο εισιτήριο των αναπήρων πολέμου και των συνοδών τους, των πολυτέκνων, των τριτέκνων, των μαθητών, των φοιτητών και σπουδαστών.

    Επίσης στο ΦΕΚ Β 2 05.01.2011 και στην σελίδα 14 με τίτλο: ΤΙΜΕΣ ΕΤΗΣΙΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ –Υπουργείου Περιβάλλοντος στο 3 η να προστεθεί και να διατυπωθεί ως εξής:
 «η. Οι πολύτεκνοι γονείς, οι τρίτεκνοι γονείς και τα μέλη των οικογενειών αυτών κάτοχοι κάρτας πολυτέκνου ή  τριτέκνου αντίστοιχα.»

    Η συνάντηση υπήρξε γόνιμη  αφού αντηλλάγησαν απόψεις και για θέματα που αφορούν τις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις. Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο δημογραφικό πρόβλημα που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Ελληνισμού. Τέλος συζητήθηκε η αδήριτη ανάγκη της θεσμικής και νομικής εξομοίωσης των Τριτέκνων με τους Πολύτεκνους, όπως συμβαίνει στις Ευρωπαϊκές χώρες όπου όλοι οι έχοντες από 3 παιδιά και άνω εντάσσονται στις λεγόμενες πολυμελείς οικογένειες.
    Η κα Σκόνδρα μας διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει την δέουσα πολιτική πίεση προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των Τριτέκνων.
    Οι τρίτεκνοι αναμένουν τα αποτελέσματα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου