Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 17-2-2013


        Η κοπή πίτας και η εκδήλωση του συλλόγου Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας.

   Την καθιερωμένη κοπή πίτας συνοδευμένη από εκδήλωση ενημέρωσης, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 17-2-13 ο σύλλογος Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας.
     Η κοπή πίτας - εκδήλωση έγινε στο κοσμικό κέντρο «Κέντια» παρουσία εκατοντάδων μελών του συλλόγου.
    Παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος, οι δήμαρχοι Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός, Παλαμά κ. Κώστας Πατσιαλής, Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Σοφάδων κ. Λεωνίδας Κατσικάρας, η θεματική αντιπεριφερειάρχις κ. Γωγώ Κόκκαλη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των συλλόγων Τριτέκνων Μαγνησίας κ. Σούλα Βακουφτσή, και Φαρσάλων κ. Δημήτρης Χατζημήτρος, εκπρόσωποι των συλλόγων μονογονεϊκών και ΑΜΕΑ.
   Στην εκδήλωση ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Θόδωρος Θεοδωρόπουλος παρουσίασε τις ενέργειες, επαφές, συναντήσεις του Δ.Σ., με δεκάδες φορείς,  προκειμένου να επιτευχθούν ευνοϊκοί όροι μεταχείρισης προς τα μέλη του συλλόγου. Ευχαρίστησε τους επαγγελματίες του νομού που σε πρωτοφανείς συνθήκες  ανεργίας, προσφέρουν από το εισόδημά τους, εκπτώσεις προς τους τρίτεκνους.  Απένειμε τα εύσχημα σε αυτοδιοικητικούς  άρχοντες για παροχές που είτε αποφάσισαν, είτε θα ανακοινώσουν άμεσα για τις τρίτεκνες οικογένειες.         

  Όμως εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους προσκεκλημένους είναι η ενεργοποίηση της εθελοντικής ομάδας, που θα προσφέρει υπηρεσίες στον τρίτεκνο αλλά και σε κάθε συνάνθρωπό μας, μέσα από την ενημέρωση και την τεχνογνωσία.   

  « Μέσα σε κλίμα οικονομικής καταιγίδας, αντί να λαμβάνονται μέτρα στήριξης της πολυμελούς οικογένειας, φθάσαμε στο σημείο να αποτελούν τα παιδιά μας τεκμήριο!!!
και ο πρόεδρος κατέληξε: Καλώ όλους τους φορείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των ευπαθών κοινωνικών δυνάμεων με συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες, με συλλογικότητα, ενότητα, όρεξη και δύναμη. Πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών, να σταθούμε όρθιοι και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά μας. Σας ευχαριστώ και καλό αγώνα.»  


   Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΟΠΟΤΤΕ) κ. Θόδωρος Κοντός, που αναφέρθηκε στην υποχρέωση του κράτους να προστατεύει την οικογένεια (άρθρο 21 παρ. 1 του Ελληνικού Συντάγματος). Παρουσίασε τις πάμπολλες επαφές της Ομοσπονδίας με Υπουργούς, Υφυπουργούς, Κόμματα, Οργανισμούς, Φορείς και με οποιοδήποτε άλλον θα μπορούσε να δώσει έστω και μερική διέξοδο στα αφόρητα προβλήματα που βιώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες. Τέλος αναφέρθηκε στις επαφές με τα μέλη της επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής και την αναμονή για κάλεσμα στην επιτροπή διαβούλευσης. Ο αντιπρόεδρος έκλεισε την ομιλία του με τo κάλεσμα του Μπέρτολτ Μπρεχτ:
   «Αυτό που έχετε απαρνηθείτε το, και πάρτε αυτό που σας αρνούνται»  


    Ακολούθως το λόγο πήραν και ευχήθηκαν με παράλληλες δεσμεύσεις για παροχές προς τους τρίτεκνους, κατά σειρά:
    Ο Αντιπερειφεριάρχης Καρδίτσας κ Τσιάκος, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Πατσιαλής, ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο πρόεδρος του δημ. συμβουλίου  Σοφάδων κ. Κατσικάρας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Καπράνας. Χαιρετισμούς και ευχές απηύθηναν και  οι προσκεκλημένοι πρόεδροι Τριτέκνων Μαγνησίας κ. Σούλα Βακουφτσή και Φαρσάλων κ. Δημήτρης Χατζημήτρος.


      Η εκδήλωση έκλεισε με την επίδοση των δώρων στην τυχερή τρίτεκνη που βρήκε το φρουρί.
   Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Γεν. Γραμματέας του συλλόγου κ. Γιούλα Βογιατζή-Γκόβαρη.  


        Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.
                                    
                                 Καλή και δημιουργική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου