Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 30  - 2018 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κο ΣΠΥΡΟ ΛΑΠΠΑ

Συνάντηση είχαν ο Προέδρος και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Τριτεκνων Ελλάδος με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κο Σπύρο Λάππα. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες όπως προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, επιδόματα, μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλα.
Ο Βουλευτής από τη θέση του επισήμανε ότι οι τρίτεκνες οικογένειες έχουν δίκαιο και ότι θα είναι στο πλευρό τους.

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 23 / 2018 - ΑΔΕΙΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ , ΘΥΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ


Τι αλλάζει και τι θα ισχύει στο εξής

shutterstock308793989.jpg

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου έκανε αποδεκτή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με την ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας και την ειδική άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιού.
Στο εξής ισχύει ότι η ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας, διάρκειας 6 μηνών, δεν συμψηφίζεται με καμία άλλη άδεια προστασίας της μητρότητας.
Πλέον, οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται τις εξής άδειες:
α) Ειδική άδεια μητρότητας (τοκετού και λοχείας) για τις μητέρες, διάρκειας 17 εβδομάδων (8 εβδομάδες πριν και 9 εβδομάδες μετά τον τοκετό).
β) Ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας, διάρκειας 6 μηνών, για τις μητέρες.
γ) Ειδική άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιού, διάρκειας 30 μηνών, για τον έναν εκ των δύο γονέων. Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα υπάρχει η δυνατότητα μειωμένου ωραρίου κατά μία ώρα την ημέρα. Έπειτα από συμφωνία με τον εργοδότη, υπάρχει η δυνατότητα μειωμένου ωραρίου κατά δύο ώρες την ημέρα για τους πρώτους 12 μήνες και κατά μία ώρα την ημέρα για τους επόμενους 6 μήνες (συνολική διάρκεια 18 μήνες).
Επίσης, έπειτα από συμφωνία με τον εργοδότη, η ειδική άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιού (μειωμένο ωράριο για 30 ή 18 μήνες) μπορεί να αντικατασταθεί από συνεχόμενη ισόχρονη άδεια μετ’ αποδοχών, διάρκειας 3,5 μηνών. Στην περίπτωση αυτή, η άδεια προστασίας της μητρότητας διάρκειας 6 μηνών χορηγείται αμέσως μετά και δεν συμψηφίζεται.

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 29 - 2018 - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ " 12ο ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ"



 Μέλη του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ παραβρέθηκαν στο 12ο ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ στην Αθήνα
για μια ακόμη φορά προκειμένου να βιώσουν την πρωτόγνωρη εμπειρία και αφετέρου να   υποστηρίξει την εκδήλωση που έγινε για κοινωνικό σκοπό.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης και στον κ. Βαγγέλη Αυγουλά.

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 28 - 2018 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΩΠΟΥΛΟ












Συνάντηση σήμερα στα γραφεία της ΓΣΕΕ μεταξύ μελών του προεδρείου της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα (ΟΠΟΤΤΕ) και τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλο.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το μεγάλο πρόβλημα του Δημογραφικού και οι δημοσιονομικές, κοινωνικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις για τη χώρα. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα γερόντων με τον πληθυσμό να μειώνεται διαρκώς. Το ίδιο και η Ευρώπη. Τα συνδικάτα, πέραν του κοινωνικού ενδιαφέροντος, έχουν και ένα λόγο παραπάνω να ανησυχούν για το δημογραφικό πρόβλημα, καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα 3,596 εκατομμύρια μισθωτοί (ιδιωτικού και δημοσίου τομέα) και μη μισθωτοί (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυταπασχολούμενοι, αγρότες) πληρώνουν έμμεσα τις κύριες συντάξεις 2,777 εκατομμυρίων συνταξιούχων. Mε άλλα λόγια, η αναλογία εργαζομένων (είτε αυτοί είναι μισθωτοί, είτε επαγγελματίες, αγρότες κλπ.) προς τους συνταξιούχους είναι 1,3 προς 1. Αν μάλιστα, λάβει κανείς υπόψη του πως κοντά στο 30% -35% (δηλαδή κοντά στους 370.000) των μη μισθωτών (επαγγελματιών, αγροτών) αδυνατεί να καταβάλλει εισφορές, τότε η πραγματική αναλογία εργαζομένων – συνταξιούχων φτάνει στο 1,1 προς 1. Δηλαδή, σχεδόν 1 εργαζόμενος αναλογεί σε 1 συνταξιούχο.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την ανάδειξη του προβλήματος και να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα πιέσουν στην κατεύθυνση αντιστροφής της παραπάνω αρνητικής αναλογίας. Να σημειώσω ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός και πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, αφού η παρούσα Κυβέρνηση δεν κινητροδοτεί τις πολυμελείς οικογένειες.

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ No 27 - 2018 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΊΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ




Συνάντηση είχε την Παρασκευή 2/11/2018  το Δ.Σ  της  ΟΠΟΤΤΕ με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Σαντορινιό στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Ελλάδος. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεικόπουλος  Αλέξανδρος
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα .
Από πλευράς της ΟΠΟΤΤΕ  ο πρόεδρος κ. Αχλαδιανάκης Ε. έκανε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες . Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο θέμα των εισιτηρίων στις ατμοπλοϊκές συγκοινωνίες, αρμοδιότητας του Υπουργείου .
Ο Υπουργός από πλευράς του ανέπτυξε την πολιτική του υπουργείου για το θέμα  και τα προβλήματα που υπάρχουν στην υλοποίηση  του αλλά ανάφερε γενικά ότι είναι θετικός και υπάρχει έδαφος για την θεσμική υλοποίηση του .
Ανανεώσαμε το ραντεβού για τον επόμενο μήνα . 



Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ No 26 - 2018 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κ.ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΠΟΤΤΕ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  Κ.ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ
 



Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας ΟΠΟΤΤΕ Μανώλης Αχλαδιανάκης , ο Αντιπρόεδρος Β. Στέλιος Τσούλιας και η Αν. Γραμματέας Ζωή Κοΐδου μαζί με εκπροσώπους των Δ.Σ Τριτέκνων των Νομών Κεντρικής Μακεδονίας , από τον Σύλλογος Θεσσαλονίκης ο Αντιπρόεδρος Μανίκας Δημήτρης , από τον Σύλλογος Σερρών ο Πρόεδρος Παπανίκος Νίκος  ο Γ. Γραμματέας Καλογιαννίδης  Κων/νος και ταμίας Βασάκη Ευλαμπία , από τον Σύλλογος  Ν. Προποντίδας η Γ.Γραμματέας Καραγιάννη Πηνελόπη , από τον Σύλλογος  Πιερίας η Αντιπρόεδρος Ολυμπία Μαλάμη  και η Αν.Γραμματέας Χαρίση Μαρία , και από τον σύλλογος Ημαθίας η Πρόεδρος Σπυριδωνίδου Φωτεινή, και ο Γραμματέας: Κούτρας Αθανάσιος  συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολο  Τζιτζικώστα παρουσία του κ. Χάρη Αηδονόπουλου εντεταλμένου Κοινωνικής Πολιτικής.
Στην συνάντηση τέθηκαν θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής για την εξομοίωση επιτέλους των τριτέκνων με τους πολύτεκνους.
Ζητήθηκε η παρέμβασή του στο βαθμό που δύναται για την διανομή τροφίμων και φρούτων που πλέον η κυβέρνηση, μας έχει αποκλείσει.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους τρίτεκνους στις περιοχές Χαλκιδικής, Πιερίας, Ημαθίας και Σερρών.
Ευελπιστούμε σε συνέχεια της συνεργασίας και την αποτελεσματική παρέμβαση του περιφερειάρχη για τα θέματα που τέθηκαν.

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 22 / 2018 - ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2018




09-10-18 Αρχίζουν αύριο οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών 2018

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, ότι από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής. Στην ανωτέρω προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις:
  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους,
  • από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,
  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.  
Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν λίγες μέρες μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική εγκύκλιο.
Επισυνάπτονται οι ΥΑ που αφορούν στις αντιστοιχίες των Σχολών/Τμημάτων των Ιδρυμάτων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου