Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι δεντροφυτεύσεις του Δήμου Σοφάδων

Με ενθουσιασμό και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  και  η τελευταία προγραμματισμένη δεντροφύτευση του Δήμου Σοφάδων, σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου.

Αυτή τη φορά η πρωτοβουλία ανήκε στο Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας, τα μέλη του οποίου εξέφρασαν την επιθυμία υλοποίησης δεντροφύτευσης σε συνεργασία με το Δήμο Σοφάδων. Η  δράση αφορούσε δεντροφύτευση σε δύο σημεία μέσα στην πόλη, στις θέσεις Πυλορείκι και πλησίον Νηπιαγωγείου Μελά, στις οποίες φυτεύτηκαν συνολικά 120 δενδρύλλια τα οποία ποτίστηκαν αμέσως μετά με όχημα που διέθεσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σοφάδων.
Ενεργά συμμετείχαν όλα τα μέλη  του Δ. Σ του Συλλόγου Τριτέκνων με επικεφαλή τον πρόεδρο κ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Φώτης Τσέλιος και Δημήτρης Κλιάρης οι οποίοι με τις οδηγίες τους βοήθησαν στην επιτυχία της δενδροφύτευσης.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων για την ενέργεια αυτή σε δήλωσή  του ανέφερε : «Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το Σύλλογο Τριτέκνων για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σοφάδων που ανταποκρίθηκε θετικά στην δράση αυτή. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γι΄ αυτήν την προσπάθεια θετικής παρέμβασης στο περιβάλλον που έγινε φέτος από το Δήμο Σοφάδων αλλά και για την ωφέλιμη εθελοντική προσφορά των δημοτών  η οποία ειδικά στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες είναι πολύ σημαντική.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν ενεργά στις υπόλοιπες εννιά δενδροφυτεύσεις που υλοποίησε φέτος ο Δήμος Σοφάδων. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική και η συμμετοχή τους ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Καταφέραμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την ευθύνη που έχουμε όλοι μας απέναντι στη φύση  και ν΄ αποδείξουμε ότι μέσα από την κοινή δράση μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για τον τόπο μας. Αποδεικνύεται ότι ο εθελοντισμός στην περιοχή μας έχει βαθιές ρίζες και σκοπεύουμε το πλεονέκτημα αυτό να το αξιοποιήσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου